Keresés

Részletes keresés

mud Creative Commons License 1999.10.16 0 0 137
1999.10.16 00:13 Magyarorszag
"Egy nő ugyanis akkor tölti be funkcióját, amikor épp berakják neki."

Hm... Ez a Hun most itt vagy nem találja eleg mozgalmasnak ezt a topikot, vagy.....

Előzmény: Hun (136)
Hun Creative Commons License 1999.10.16 0 0 136
Az a helyzet, hogy az utóbbi időben erősen fontolóra vettem, hogy antiautoista meggyőződésem ellenére áttérek a tömegközlekedésről a saját géperejű járműre.

Indok:
Egyszerűen nem lehet elviselni azt a sok elmebeteg, ostoba zagyvaságot, amit a buszon, villamoson, metrón összehordanak a nők. Egy másodpercig nem tudják befogni a szájukat, és szinte kivétel nélkül arról beszélnek, hogy mit ettek legutóbb, és mit főznek legközelebb, meg holnap. Néhány kivétel a szomszéd nő, vagy az anyósa, esetleg kolléganője - nyilván csinosabb - feslettségét taglalja.
Egyfolytában ugatnak, mert félnek egyedül maradni saját szánalmas kis gondolataikkal.

Igen, valóban igazad van. Egy nő ugyanis akkor tölti be funkcióját, amikor épp berakják neki. Azon kivül semmire nem jó.

Ismeritek a viccet:

Mondj egy egybetűs állatot!

???

N.

Előzmény: elbéjé (134)
mud Creative Commons License 1999.10.15 0 0 135
The Unpublishable Truth About Feminism

http://members.tripod.com/unclive/sec1.htm
http://members.tripod.com/unclive/sec3.htm

http://www.earthsystems.org/list/seac-discussion/0195.html

elbéjé Creative Commons License 1999.10.15 0 0 134
Ez a fajta sötétség, ami a szavaidból árad, nos éppen az efféle keltette életre a feminizmust, amire bizony szükség van nagyon, amíg túlsúlyban még mindig ilyen kis hamvas férfi-ostobaságokat lehet olvasni egy témában..
atyaég....mit is írtál, úgy magyarul? egy nőnek csak addig kellenek ilyen olyan elvek, egyejogúságra (és nem szerepcserére) törekvés, amig nem jön egy-két kandúrbandi, hogy bepakolja neki a lompost? aztán akkor már örül, hogy nő és annyi? szánalmas vagy.
Előzmény: Hun (130)
mr.hyde Creative Commons License 1999.10.15 0 0 133
1.
Nem vagyok biológus, de: Minden földi élőlénynél, ahol létezik hím és nőstény, a nőstény a szívósabb darab. Ez egyszerűen azért van így, mert bármely természeti kataklizma esetén így több nőstény(=több potenciális utód) marad fenn, mint fordítva lenne.

2.
A színésznők max. a pornóiparban keresnek többet férfitársaiknál. Ott is inkább a kezdők. A nyerő hollywoodi férfiszínészek pedig már rég túl vannak a 30 millió dolláros gázsin, a nők csak a 20 milliót döngetik éppen.

3.
A "normál" feminizmust feleslegesnek tartom, a vadabb, férfigyülölő változatát egyenesen utálom.
Szerintem mindkettő csak a kivételesen buta (és akaratos), vagy kivételesen frusztrált nők körében népszerű.
Nevetséges szerintem az, hogy a feministák úgy képzelik el a női egyenjogúságot, hogy a nőknek férfiassá kell válniuk. Ez nem női egyenjog, hanem a férfias értékek totális győzelme.
Egy nő, egy igazi nő tökéletesen tisztában van vele, hogy nőies nőként ezerszer "egyenjogúbb", mint bármely férfi.
Ismeritek a viccet?

- Hány gyönyörű nő kell ahhoz, hogy kicseréljen egy villanykörtét?
- Csak egy. Tartja a körtét, és a világ úgyis körülötte forog...

Hun Creative Commons License 1999.10.15 0 0 132
Mi van, már nem szeretitek a fempinistákat?
Black_Dragon Creative Commons License 1999.04.09 0 0 131
Hun!
Ez megint talált.
Előzmény: Hun (130)
Hun Creative Commons License 1999.04.06 0 0 130
Ha az úgynevezett feministákon nemcsak virtuálisan nyűglődnének ilyen sokat az urak, egyből megszűnnének feministának lenni, és előlépnének NŐVÉ!
acidangel Creative Commons License 1999.04.06 0 0 129
banya édesnek üzenem,hogy én csak viszonylag szélsőséges esetekkel találk.eddig.Az engem kritizáló hölgynek meg üzenem,hogy elnézést utólag,ha kicsit erős volt a pillanatnyi kirohanásom,de a hevület mögött rejlő gondolatokért(amit ha végigolvastad,akkor rájühettél,hogy az a lényeg)a mai napig 100 százalékosan vállalom a felelősséget...illetve VAn mind feminista,mind macho haverom és kábé tiszteljük egymást,nem mondanám feltétlen haverjaimnak őket,de nagyon jóban vagyunk.És egy utolsó hozzáfűzés:Az etikett is rengeteg privilégiumot biztosít a hölgyek számára,akit-tisztelet a kivételnek-még azt is kikérik maguknak,hogy lesegítse róluk az ember a kabátot,vagy hogy urambocsá' hogy én álljam helyettük is a cekket.Ez azért elég durva...és fenntartom azt,hogy rengeteg hölgy dolgozik kiemelt munkaterületeken,többel tal.mint férfival,úgyhogy gondoljátok újra végig ezt az elnyomottság dolgot(is)...
banya Creative Commons License 1999.04.04 0 0 128
drága, kimondhatatlan nevű barátom!

Megnéztem mit mond az értelmező szótár, hogyaszongya:
(pol) A nők egyenjogúságát követelő polgári mozgalom
Na. Okosabbak nem lettünk ettől. Azonban miután politikai fogalomról van szó, ennek a mozgalomnak is vannak szélsőséges, radikális megnyilatkozásai. IMHO Ti férfiak hajlamosak vagytok csak ezt az ágát nézni, mert nyilvánvalóan ez a legszembeötlőbb és legkihívóbb. Azonban a "normálisabb" részét sem nagyon tudják soxor elfogadni, pedig annak van létjogosultsága...

Előzmény: bnoplwk2 (127)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.04.04 0 0 127
1 oramba tellet amig farkatol a fejeig vegigolvastam es nagyon haraxom ratok. Egesz vegig mellebeszeles volt...

A) Nem derult ki, hogy mi az a feminizmus.
B) Hogyan kell egy aktiv "feministahoz" viszonyulni.
En ugy latom, hogy ez utobbi polgarjogi mozgalom, ha ugy akarjuk nezni politikai part - akarjuk igy nezni (?).
En valahogy mukodeseben hasonlitanam a mindenfele olyan mozgalmakhoz, amelyek radikalisak es egybizonyos tarsadalmi csoport erdekeben alakultak.

[Ezeket en sosem ertem, zsoltu most kuldott el melegebb egtajakra mert bomlasztom a Matav-ellenes polgarjogi mozgalmat :)]

Valaki dobjon textet, egy agyatlan him szamara, hogy megertse a feminsta mozgalmak lenyeget. THX.

Az USA-ban en ugy tudom, hogy ugy lesz egy lyanybol jo feminista, hogy elmegy valami egyetemre, de mindig leveri a lecet. Mivel a buszkesege nem engedi, diploma az mar pediglen kell [ezzel a fiuk is gyakran igy vannak, egyesek kepesek 20 evig ugyanarra az egyetemre jarni], utananez hogy mi lenne a neki is lyo. Namarmost minden tarsadalomtudomanyi karral rendelkezo egyetemen van egy olyan tanszek, hogy "Gender Studies". Az ilyen tanszeket a fent emlitett leanyzonak talaltak ki. Itt ferfiutalatot oktanak, vagyis, hogy miert alattomosak/szexistak/sovinisztak a ferfiak. Eleinte ezek a leanyzok is erzik, hogy az "anyag" kisse huzos, meg eros, de: A tanszek felkarolja, egzisztenciat ad neki, esetleg oktatoi statusba is teszi...
Pintyoket kellene megkerdezni, hogy mi igaz ebbol, en csak olvastam a valosagtartalma nem ismart szamomra. Ha viszont igaz, akkor ezek a feminista kozossegek (?) jo kis nonemu Terminatorkepzo diaszporak, totalis agymosassal olyan jo kis HitlerJugend modjara :(((

banya Creative Commons License 1999.04.03 0 0 126
zkt, kedves!
Ugyanarról beszélünk mindketten, de mégis elbeszélünk egymás mellett! :))) Hogy van ez?! :)
Védi őket a rossz nyavalya! Csak mindig kiakadok, mikor "az elborult, radikalis nezeteket" valló feministákat egy kalap alá veszik a határozott, öntudatos nőkkel és általánosítanak.
Előzmény: zkt (125)
zkt Creative Commons License 1999.04.03 0 0 125
de igen
viszont, ha nem tudod, akkor miert veded oket?
nekem nem a nokkel van a bajom, hanem az elborult, radikalis nezetekkel
Előzmény: banya (124)
banya Creative Commons License 1999.04.03 0 0 124
zkt, virágom!

Tudja a fene,, hogy mit akarnak a feministák! :))
Én nem tartom magam annak, bár már sütötték rám.
Előbb tisztázni kéne, hogy mit értünk a fogalom alatt, nem?

Előzmény: zkt (123)
zkt Creative Commons License 1999.04.03 0 0 123
banya drágám!

nagyon sok féle különbőző magyarázatot lehet adni egy dologra, így szerintem, ha 2 biológust kérdezel meg, eltérő véleményeket fogsz kapni (főleg, ha a nemük tér el :-))
Főleg azért, mert sok országban, jóval szimmetrikusabb a korfa, sőt van ahol szinte teljesen az, szóval én úgy gondolom, hogy inkább szociológust kellene megkérdezni ebben a témában :)

A korfa (vagyis itt inkább az átlag életkorra utalnék) úgy kerül az asztalra (ill. a témához :)), hogy a nők tovább élnek, pedig -állításuk szerint- jobban túl vannak terhelve, mint a férfiak [belátom, ez néha igaz lehet]

a szinészet, csak egy kiragadott ellenpélda volt, ezen kívűl vannak kimondottan elnőiesedett szakmák is (bár tudom, nem a miniszteri állásokban...)

összegezve: nem értem a feministákat
(az egyik leglényegesebb kérdésemre nem is válaszoltál, miszerint mit akarnak a feministák)

Előzmény: banya (122)
banya Creative Commons License 1999.04.03 0 0 122
zkt, virágom!

Hát itt is összeakadunk?! :)))

A korfáról:
Tudom, sokak számára tetszetős magyarázat lenne, hogy a nők azért élnek tovább, mert nekik nincs feleségük! :))
De ennek egyszerű biológiai magyarázata van, ha erre tévedne egy biológus, biztos nagyon tudományos magyarázatot tudna adni. Viszont a feminizmus, mint jelenség bizony társadalmi okokra vezethető vissza. (Na, ezzel a mondattal sem találtam fel a spanyoviaszt!) Szóval nem nagyon értem, hogy kerül a csizma az asztalra, ill. a korfa a feminizmushoz... :))

Azt mér azért mondd meg lécci, hogy az aktív korú népesség létszámához képest mennyi a gyakran jobban kereső színésznők száma! :))

Előzmény: zkt (121)
zkt Creative Commons License 1999.04.03 0 0 121
Én nagyon tiszteletben tartom mindenkinek a jogait, szerintem férfi-nő egyenlő, stb, stb...
DE!
A feministákkal semmiképp sem értek egyet. (Mit akarnak egyáltalán?)
Tudom, létezik rejtett diszkrimináció, meg a nők kevesebb fizetést kapnak blablabla, de ezen úgysem tudnak változtatni (jó ideig).
Felhívnám a figyelmet néhány érdekes dologra:

1. Hasonlítsuk össze a férfi és a női átlagéletkort Mo-n.

2. Ez főleg azért érdekes, mert ha megnézzük a korfát, akkor láthatjuk, hogy több fiu születik, mint lány, aztán ez megfordul.
(nem írom le, hogy milyen életkorban, mert még a végén jön a Feminista Kommandó és leszedi a fejem :-))

3. Nem teljesen igaz, hogy a nőknek kevesebbet fizetnek, pl a szinészNŐk gyakran többet keresnek, mint a férfiak

(a többit majd késöbb)

elbéjé Creative Commons License 1999.04.03 0 0 120
Nos acidangel, ez a hevület.... hm. szerintem neked kellene az a pszichológus, csak az fél ennyire a "másságtól" a nem megszokottól, a merev tradícióktól eltérőtől, aki magát tartja megingathatónak. Akinek ugyanis helyén van - nagyjából - az önértékelése, az nem szarja magát ennyire össze sem a feministáktól, sem a buziktól, de még a macsóktól sem.(pedig ez utóbbi tényleg elég rémes egy képződmény...)
Előzmény: acidangel (116)
bonny Creative Commons License 1999.03.29 0 0 118
Kedves Mindenki!
En emancipalt, sot neha feminista nonek tartom magam, megsem vagyok ronda, szoros mellu, izmos, stb. Szeretek mosogatni, szeretem, ha kicsinek szolit a szerelmem, es semmi bajom sem az impotens sem a potens ferfiakkal. Attol hogy valakinek nem vagy eppen nagyon jol megy az agyban meg lehet jo ember.
Es attol sem kell parazni, hogy a szerepek tulsagosan felcserelodnek, mert szerintem kb. ugyanaz a felallas, mint szaz evvel ezelott, csak a forma valtozik.
Egyebkent a ferfiakban es a nokben is megvannak mindket nem tulajdonsagai, csak kulonbozo aranyban. A pasim peldaul tud nagyon lanyos lenni neha, neha meg elotor belole a ferfioroszlan. Na es.
A noiagyvelo-vicceket megsem tudom elfogadni, megha olykor szellemesek is. Es gyulolom a (negativ) diszkriminaciot, es akar hiszitek, draga ferfiak, akar nem, ezt naponta tapasztalja az ember.
De utalom az anyazast is.
acidangel Creative Commons License 1999.03.29 0 0 117
...És már csak annyit,hogy ajánlom Adler Önismeret c.könyvét minden proéskontrázónak.nagyon tanulságos...
acidangel Creative Commons License 1999.03.29 0 0 116
Gyerekek!!!Ez már kezd lassan súlyos paranoiává válni!!!Esküszöm,mint a fekáknál!!!"Azért,mert nő vagyok"Ez kész agyrém!!!Nem becsülöm sokra azt aki ezt mondta,de igaza volt abban,hogy olyan,mintha ő küzdene azért,hogy mosogathasson,ami erős túlzás,de átvitt értelemben teljesen igaz!!!Arról nem is beszélve,hogy pár évvel ezelőtt rövid lótifuti pályafutásom alatt szerintetek hány férfi projectvezetővel,igazgatóval volt szerencsém találkozni????4-gyel talán!!!!A többi fiatal nő volt!!!Úgyhogy ne jöjjön nekem senki a női alacsonyabbrendűség nevü parájával,mert a SZÁMALK nevű intézményt,ahonnan ezen sorokat írom is egy Zárda Sarolta nevű "férfi"irányítja...Úgyhogy vissza lehet venni az arcból...mellesleg VOLT már feminista nő az életemben,aki kikérte magának,hogy "kicsim"nek szólítsam...
A frusztráltságnak,és a dominanciavágynak is van határa!!!"Tanul a lány,magol a drágám,egyedül az agya hibás hűű,hogy dirigál!!!Embör lött...Kibontakozik a nő!!...Hú,de divatos nő vagy most kisanyám!!!Elnyomás a mániád!!"(Nyers)
Végezetül pedig nagyon sok normális értelmes haverom van,akik a nők miatt
depressziósok...És különben is:3x annyian vagytok,mint a férfiak!!!Még azt a maradékot is el akarjátok ijeszteni???Feminista honfitársamnak pedig üzenem,hogy szép dolog a kefélés,meg jó is,de élvezte -e a fiú is??Én néha hányni tudok tőletek,akárcsak a machok-tól!!Önértékelészavaros,kisebbségikomplexusosak előszőr pszichiáterhez menjenek!!Nem ciki!!!
elbéjé Creative Commons License 1999.03.13 0 0 115
Jé, hát újra itt az "örök téma"???
Szerintem nézzétek vasárnaponként a Desmond Morris sorozatot, hátha ez a nagyon okos, tudós zoológus, meg emberológus pali beindít egy pozitív folyamatot azok agyában is, akik ezidáig leragadtak valahol.
HoD Creative Commons License 1999.03.12 0 0 114
Kedves mindenki!
Úgy gondolom, nem ott van a téma lényege, hogy hagyományos női szerepvállalás, háztartás és gyereknevelés avagy karrierépítés, ennél sokkal komolyabb dologról van szó (nem mintha ez nem lenne komoly). Itt a váltás kikényszeríttetett és ez nem lyó kéremszépen. Azért nem lyó, mert így olyan tulajdonságokat, attitűdöket kell felvállalni, ami természete szerint nem tartozik a női lényhez, tőle idegen, és olyképpen formálja át lényét, ami miatt bizony áteshet a ló túloldalára. Zavar jön, összezavarodás. Röviden kimondva: princípiumzavar. Mindaz a lyó, amit a nő természeténél fogva magában hordoz, keveredve mesterségesen keltett maszkulin tulajdonságokkal háttérbe szorul, és ebből semmi lyó nem sül ki. Értem én, miből indul ki, hogy egyenjogúság és megbecsülés, + nem vagyunk semmivel sem rosszabbak, mint a férfiak, akkor miért van bármiféle megkülönböztetés stb. Csakhogy megkülönböztetés kell, és már megint ez a hiba kiindulópontja, mármint hogy ami jogos felháborodást keltett, az a téves megkülönböztetés. Ezt követte a kikényszerített, kényszeredetten heves reakció, ami valahogy gyökérformában megmaradt, persze az is igaz, hogy mi, félig „trónfosztott teremtés koronái" hozzájárulunk fenntartásához. De ez ebben a formában mindenképpen sz@r. A karrierhajhászás, pénzkergető lét a férfi életét is lerontja (akihez ez vsz. átvitelekkel közelebb áll), a teljes élet lehetőségétől elvágja, hát még a nőét.
Továbbá, ha valaki pl. százszor ismétli önmagát, hogy szép, okos, sikeres vagyok - most ennek mi értelme is van? Számomra az ilyesfajta bizonygatás egyre kevésbé meggyőző. Minek, kinek? Nem kell.
Azokat a nőket, akik ebben a turbában meg tudják tartani nőiességük esszenciáját (amit próbáltam magamban megfogalmazni, de nem találok szavakat! :-)) fentiek miatt nagyon becsülöm, és nagyon szeretem.
PS: Valaki írta, hogy kellene egy lyó kis matriarchátus. Miért, az előbbiektől függetlenül miben élünk??? Ez bizony az, csak a XX. századra formálva (torzulva)!
Gen Creative Commons License 1999.03.10 0 0 113
Pocak:
"Mi a merce, mennyi hazaseletet kell elni? Miert nem eleg az, amennyit a nok akarnak? Miert lenne az a normalis, amennyi a ferfiaknak kell?"
Ezek szerint nem ismered ezt a vizsgálatot. Az eredmények pontosan arról szóltak, hogy a "passzív férfiak" nem keltettek különösebben nagy benyomást a nejükben és emiatt egyik fél sem kezdeményezett. Az otthon maradó pasik "eleve" elvesztették a kezdeményező kedvüket, a váratlan az volt, hogy a hölgyek is. Egyik félnek sem maradt "szexuális étvágya"! Annyi haszna azért volt a dolognak, hogy megtudhattuk tőled, hogy az a normális amennyit a nők akarnak és kész.
A valóságban nem a férfiakat feszítette a probléma, hanem a társadalomtudósokat érdekelte, hogy miért csökken ennyire rohamosan a lakosság.

"K.H. megkerdezett, hogy en mit gondolok a feminizmusrol. En ezt gondolom, meg akkor is, ha Te mast gondolsz. Olvass, mielott a billentyuk csepelesebe kezdesz!"
Azért gondolhatok mást ugye? És mivel ez egy nyílt vitafórum le is írhatom amit gondolok. Részletesen/alaposan elolvastam amit írtál a feminizmusról és ezután reagáltam a te véleményedre. Ha csak kettesben akarsz beszélgetni K.H.-val akkor az jelezhettétek volna, vagy megtehetnétek emilben.

Én a magam részéről már régen túl vagyok a "nő otthon, gyerekkel az egyik, főzőkanállal a másik kezében" sztereotípián, ám a reakciód alapján úgy érzem, nálad még mindíg él a "szexista vadállat, aki mindíg csak "azt" akarja és csak "arra kellek" neki" beidegződés.
Ezt a véleményt az "Igen, vegtelenul..." -el kezdődő bekezdésből szűrtem le (persze lehet, hogy tévesen) ahol azt tételezted fel, hogy az egész amiatt volt (mármint a vizsgálat), mert a férfiaknak sosem elég.

Ha jól sejtem, hozzászólásaimban semmi olyat nem írtam ami komplexen negatívan minősíti a női nemet, a te véleményeddel van problémám, de te egy vagy a sok közül, általad, vagy rajtad keresztül nem minősitek minden nőt. Nem tudok csak úgy általában reagálni a te írásaidra, hanem ezzel együtt rád is reagálok. Ha ezt pusztán személyeskedésnek veszed és nem a vélemények ütköztetésének, sajnálom.

Ps: Az utolsó mondataiddal, megpróbálod igencsak személyes területre terelni a vitát. Akkor most személyeskedjünk, vagy sem? Bármilyen választ írhatnék a kérdésedre, de mivel ide mindenki azt írhat magáról amit akar ("szép vagyok, okos vagyok, de a legfőbb erényem a szerénység"), teljesen irrelevánsak az ilyen önértékelő megnyilatkozások.

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.03.10 0 0 112
Kezdjük azzal, hogy én vagyok csak igazán moderátor, de nem _ezen_ a fórumon, ezért nem hiszem, hogy ennek bármi jelentősége lenne, de persze lehet ezzel érvelni, bár elég felesleges.
Folytassuk azzal, hogy ha minden alkalommal kaptam volna egy ritka gyöngyszemet, amikor feministának bélyegeztek, akkor most nem tudnék lépni a csodás gyöngysortól a nyakamban. És bár látszólag sok minden bizonyítja néhány elvakult hím számára, hogy valóban az vagyok, ez ellen mindig élénken tiltakoztam.
Amit te leírtál Pocak a feminizmus címszó alatt, azzal mind egyetértek. De a feminizmus nem valami szubjektív kategória, kötetnyi irodalma van, ami azt bizonyítja, hogy a feminizmus _nem_ erről szól. Az emancipáció talán.
A feminizmus ennél sokkal-sokkal durvább - a két nem egyenlő helyzetbe hozása helyett a férfiak lebecsüléséről és a nők (indokolatlan) felmagasztalásáról szól. Ennek ellenére, amikor megszületett és elterjedt megvolt a maga funkciója és haszna, amit a világ fejlett országaiban már beteljesített, ezért még a harcos feministák nagy része is visszavett. Természetesen Afrikában, Ázsiában és más, kulturálisan vagy gazdaságilag különböző helyeken van még mit tenni.
A két nem szexuális étvágyának azt hiszem, édeskevés köze van a feminizmushoz, bár a nők szexszel kapcsolatos gátlásainak, társadalmi kötöttségeinek felszabadításában jelentős szerepe volt ennek a mozgalomnak. Belekeverni a vitába egy hozzászóló ilyen jellegű tapasztalait és szokásait nem viszi előbbre a beszélgetést és érvként sem helytálló. Ennek ellenére, csak hogy megnyugodj, biztosíthatlak, hogy akihez a kérdést intézted, semmiféle problémával nem rendelkezik ezen a téren, nálam jobban nem tudja ezt senki.:)))
Ettől függetlenül persze az anyázás mehet tovább, de újra szeretném hangsúlyozni, hogy a feminizmus szót lehet saját értelmezésben használni, megteszi ezt jónéhány ember, de ettől még ugyanaz marad. A kommunizmust is sokan, sokféleképpen értelmezték, a megvalósításban is léteztek különbségek, de a kiinduló eszme, amely jól meghatározva létezik, nem változott.
Tehát az _eredeti_ elképzelés alapján én nem azonosulok a feminizmussal, bár a történelmi szerepét nem vitatom.
Előzmény: Pocak (110)
Endorfin Creative Commons License 1999.03.10 0 0 111
Pocak,
"Miert nem arrol indit temat a T. tarsasag, hogy ki mennyi ideig tudja visszatartani az agyban?"

Felvetésed nyomán szivesen várom épitő javaslataidat
a Törzsasztal
"Te meddig birod az ágyban ??" topicjában.

Köszönettel

Endorfin

Előzmény: Pocak (94)
Pocak Creative Commons License 1999.03.09 0 0 110
Gen,

Kurva faraszto vagy! Nem az elso eset, hogy egy semleges hozzaszolasra igy reagalsz. Senki nem vitatta el Toled a szabad velemeny nyilvanitas jogat! A sertegetes jogat vitatom! Moderatorkent ki kellene maradnod a sertegetesekbol, de minimum elvaras, hogy ne Te kezdemenyezz ilyesmit!
Hogyan varhato el a forum hozzaszoloitol, hogy normalis hangvetelben vitazzanak, ha pont a moderator nem kepes kordaban tartani az erzelmeit? ("velemeny nyilvanitas okan" DDD)

A szemelyeskedest eppenseggel Te emlitetetted, vajon miert?

A tovabbiakban ha megkerhetlek, mellozd a szemelyeskedo megjegyzeseket es probalj a temara koncentralni, ha nem megy, esetleg vonulj at az Anyazoba.

K.H. megkerdezett, hogy en mit gondolok a feminizmusrol. En ezt gondolom, meg akkor is, ha Te mast gondolsz. Olvass, mielott a billentyuk csepelesebe kezdesz!

A feminizmus celjai pontosan az egyenjogusag es az egyenlo eselyek.

Igen, vegtelenul leegyszerusited az eredmenyeket a hozzaszolasodban. Mi volt a celja a tanulmanynak? Ha a noknek nincs kedve hazaseletet elni, az miert a nok problemaja (szvsz a problema jobban fesziti a ferfiakat)?
Mi a merce, mennyi hazaseletet kell elni? Miert nem eleg az, amennyit a nok akarnak? Miert lenne az a normalis, amennyi a ferfiaknak kell? Azt, hogy ugyis tulnepesedik a Fold, nem ertem, hogy jon ez az eszaki nok szexualis etvagyahoz? Tudomasom szerint a tulnepesedes Azsiaban es Afrikaban fenyeget, nem pedig E-Europaban! Megmagyaraznad?

A nok (de meg a ferfiak) szexualis etvagyat nagyon sok minden befolyasolja, kotve hiszem, hogy minden tenyezot feltartak mar.
Neked milyen tapasztalataid vannak a nok szexualis etvagyarol? Az enyem az, hogy a parommal elteroek az igenyeink. De ez meg nem jelenti azt, hogy csak az o etvagya lenne a merce. Kivancsi lennek a Te tapasztalataidra is!

Gen Creative Commons License 1999.03.09 0 0 109
Egyébként, elnézést a túlságosan sok egyébkéntért, egyébként nem szoktam ennyi egyébként használni! :)
Gen Creative Commons License 1999.03.09 0 0 108
Pocak:
"Gen, aki boldog, hogy nagyot szolt!"
Miért lennék boldog? :-o Nem terveztem, hogy "nagyot" szólok, ha te annak érezted, akkor nagy volt és akkor esetleg egy kicsit boldog vagyok!
"Tudod, en a sikert munkaval es aldozattal ertem el. Mun-ka. Tudod mit jelent ez a szo? "
Na nem kellene ez a szöveg az "áldozatról", mivel egy-két hozzászólással később pontosan te biztosítassssz mindenkit, hogy veled csak olyan dolgok történnek és csak úgy ahogy te akarod. Akkor hol itt az áldozat??? Kiért hoztad? Magadért lehet áldozatot hozni? Vagy mások voltak az "áldozatok""? Akkor ez szimpla önzés, azt hiszem, prsze IMHO.
Egyébként akármilyen pozícióban is vagyok, azért a véleménnyílvánítás szabadsága rám is vonatkozik (remélem).
Annyira bájos ahogy egy pusztán személyeskedő üzenetben hívod fel a figyelmemet, hogy személyeskedek! :)

Egyébként az apuka otthon maradhat a gyerekkel, főzhet, moshat dologgal éppen a nőknek van problémájuk. Az északi fejlett országokban, már régóta működik ez a modell, érdekes eredményekkel. Ezen országok lakossága nagyon kellemetlen ütemben kezdett el fogyni és amikor szociológusok estek neki a problémának, a következőket tapasztalták. A nőknek semmi kedvük nem volt "házaséletet élni" azzal a pasassal, aki otthon kötényben, mosogatókesztyűvel a kezén fogadta őket. Persze most a végletekig leegyszerüsítettem az eredményeket, de gondolom érthető. Nem volt ilyen "sarkos" a következtetés. Tulajdonképpen nincs is ezzel semmi baj, úgyis túlnépesedik a Föld! Annyit azért még hozzátennék, hogy természetesen a szexuális életnek nem pusztán a szaporodást biztosító funkciójával volt baj ezekben a házasságokban.

Amit a feminizmusról írtál az (sajnos) nem igaz. Lehet, hogy te így fogod fel és magadban ráaggattad a "feminizmus" címkét, de ezek a célok igencsak távol állnak a valós célkitűzésektől. Amit leírtál (vagy legalább egy része) úgy hívják, hogy egyenjogúság. Azt hiszem, pontosan olyan helyen tartózkodsz, ahol elég alaposan utánanézhetnél a "mozgalomnak".

Zárszóként, pedig szabadjon megjegyeznem, hogy katalitikus hatásodra több szótárban is megnéztem a munka szó jelentését és igaz, hogy vannak némi értelmezési problémáim egy-két mondattal, de azért már kezdem érteni, hogy mi az. Persze sokat segítene, ha gyszer már látnék is ilyet és nem csak a könyvekben olvasnék róla. ;-)

Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.03.09 0 0 107
Kedves Pocak!
Ezeket én is így gondolom :)
az általad definiált "feminista" célokkal teljes mértékig együtt tudok érezni és teljes mértékig el tudom fogadni
most akkor feminista vagyok, vagy hímsoviniszta? vagy eccerűen csak EMBER?

sajnos azt kell mondanom, nekem a feminizmus a férfiak hülyeségét jelenti, bocsi minden kromoszómatársamtól

egyébként meg nők rulz, úgyis lesznek mindig mindkét oldalról ilyenek is meg olyanok is (határozott, jó értelemben vett agressziók, és megfontolt viszahúzódók egyaránt), mindenki fogja meg a magáét és próbáljon vele boldog lenni
persze, könnyű nekem ez a nemtörődömség, mikor még nem tapasztaltam a saját bőrömön a diszkriminációt...lehet, hogy ez a probléma, a férfiak nem értik meg ezt a dolgot, mert nem ismerik a helyzetet (a férfiak empatikus képessége pedig elég elhíresült...bár ez is csak egy skatulya)...kellene egy jó kis matriarchátus, aztán jóval megértőbbek lennénk..szegény lányok, a vak embereknek hiába beszéltek a napfényről...

Előzmény: Pocak (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!